söndag 18 januari 2015

Varför är sparkonton så populära?

Anledningen till varför sparkonton är så populära är just för att de är trygga och flexibla. Du kan ta ut dina pengar när du önskar och du kan sätta in pengar med endast 1-2 bankdagar i väntetid. Ofta har dessa bankkonton insättningsgaranti, men ibland inte.

Tyvärr har många idag sina pengar placerade på transaktionskonton där du inte får någon sparränta. Nuförtiden så kan man enkelt via sin internetbank flytta pengarna till ett sparkonto som ger en hög ränta istället. Om du följer länken så hittar du de bästa sparräntorna 2015, dessa konton rekommenderas om du vill ha en bra ränta på dina lön varje månad.

En annan anledning till att sparkonton har blivit så populära är den låga räntan som bankkonton erbjuder (swedbank, shb, seb och nordea). Dessa storbanker har ofta en låg ränta till sina kunder. Så passa på att öppna ett sparkonto med bank-id så får du på kreditinstituten en mycket bättre avkastning.

Ytterligare en anledning till att folk idag vill ha pengar sparade är pga av din finanskris vi hade 2008. Efter denna globala recession har folk blivit försiktigare med spenderandet. Man vill helt enkelt ha enn buffert med pengar på ett konto, dessutom vill man ha en sparränta som snabbar på sparandet till resan eller den nya bilen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar